Ole Cramer

Ole Cramer

26-10-2013 Vandring på Æbelø

Oplevelser 2013Posted by Ole Cramer Thu, October 31, 2013 17:48

Denne weekend skulle Brian og jeg havde været på Østkysten af Als, og vandre lidt i Nørreskoven med overnatning i shelter, men modul 3 opgave i hans uddannelse tvang ham dog til at blive hjemme!

Ud ville jeg dog og et andet projekt havde jeg haft liggende, Æbelø på Nordfyn.

Dorthe kørte mig såh op på Nordfyn Lørdag lidt over middag, det skulle passe med at det var lavvande på dette tidspunkt, og så kunne hun hente mig igen Søndag hen på eftermiddagen.

Ca. 30 centimeter var vanddybten på den 1.5km. lange markerede rute over til Æbelø Holm som via en lang 2.5km. tange hænger sammen med Æbelø.

Jeg valgte at gå over i strømper for ikke at skære mig på muslingeskaller.

På holmen fik jeg tørre strømper på og nogle af mine bedste vandresko Salomon S-Lab Fellcross!

Forøvrigt skal det da lige nævnes at jeg havde lækre ting med i rygsækken, ville lave scramble æg med bacon til Søndag morgen og Lørdag aften stod den på frysetørret Beef stroganoff med dertil hørende rødvin ;) såh i alt ca. 20kg. sæk.

Skoven på øen bestod af Bøg og Eg som havde de helt rigtige orange efterårs farver, så jeg fik taget en del flotte billeder rundt om på øen.

Himlen begyndte at trække sig sammen og vinden tog også til, så ved 17.30 tiden ringede jeg til Dorthe der var ude ved Stina i Odense, for at høre om de ikke lige kom forbi og tog mig med hjem til til lidt familie hygge i Ebberup, Gps`en i bilen sagde at de ville være der kl. 18.40 såh jeg havde lidt småtravlt med at komme tilbage, da jeg endnu befandt mig på øst siden af Æbelø og havde 6km. hvoraf de 1.5km. var i vand til lidt over knæende, viste det sig.

Da jeg kom frem til vandpassagen efter knap 4km. løb på strand og traktorspor var det blevet tusmørkt, så passagen ville forgå i mørke dog med sko på!!!

Jeg vidste at den markerede rute havde et knæk midtvejs, men stod dog pludselig midt mellem øerne i vand til til lidt over knærende, med regn og blæst i ansigtet og kunne ikke finde de tynde jernpæle selvom jeg havde en kraftig pandelampe med.

Jeg fik dog beroliget pigerne i bilen, at såfremt der skulle være større fare ved min færd ville jeg bare gå i land et sted, og så putte mig til næste dag, da rygsækken jo var fyldt op med en del overlevelses grej!

Efter en del tid med at rode rundt i vandet begyndte jeg at dreje til venstre hvor jeg mente at knækket var og efter lidt tid ringede jeg til Dorthe og sagde at nu gik jeg i land såh om 10min. ville jeg være ved dem!!!

Joh da... måtte banke på døren ind til det eneste hus jeg kunne se og erklære mig som faret vild ved et ældre ægtepar som lige kunne fortælle mig at jeg stadig befandt mig på en ø - nemlig Ejlinge!

Jeg havde simpelthen vandret ind mellem denne og Linøhoved for at tage den sikre vej mod nærmeste land, såh nu stod jeg her med gennemblødte bukser stor rygsæk og blev tilbudt hjemmelavet frikadeller og kold kartoffelsalat mens pigerne sad og ventede i bilen, så jeg måtte venligst afslå da jeg ikke kunne sidde og nyde et måltid mad mens de ventede.

Jeg fik kikket grundigt på mit kort og spurgte hvorledes jeg kom til fastlandet, de kunne ikke køre mig over da der manglede lys på deres traktor men jeg kunne da låne en kajak som jeg bare kunne ligge ovre på den anden side så ville de hente den en af dagene, jeg takkede mange gange for gæstfriheden og fik vist hvilken retning jeg skulle.

Efter 15 min. i kajakken var jeg på fastlandet igen det viste sig at jeg kunne havde gået denne strækning da pagajen hele tiden slog mod bunden, med da jeg ikke var stedkendt vidste jeg jo ikke hvor dybt der var!

Stina og Dorthe var blevet dirigeret hen til et andet samlingspunkt hvorfra de kunne se både min pandelampe og det fluorescerende knæklys jeg havde med, fik båden på land og vendt om så den ikke lige blev fyldt med vand og begav mig mod bilen, Stina kom mig løbene i møde med en god krammer – dejligt!!

joh også en krammer af Dorthe og en lille hovedrysten!!!

Efter at jeg havde skiftet til tørt tøj måtte jeg lige ringe til øens ægtepar og sige mange tak og alt vel.

Hav altid respekt for vandet!!!

Flere eventyr venter forude............


  • Comments(0)//blog.olecramer.dk/#post41

Joh da - småt men godt

Oplevelser 2013Posted by Ole Cramer Mon, October 14, 2013 17:31

Kvalitets tid med familien var nok kodeoret for i år.

Med byggeri i Stina og Brians nyindkøbte kolonihave og carport herhjemme samt renovering af isolering efter vores mår fra i vinters - møgdyr!, vandtreture med Brian og gode grill weekends med Dorthe samt en lang kanotur med min Bror John, flyver den gode tid afsted!

Om dette er er en evaluering af 2013 næh dog ikke endnu, der er da lige et par måneder til at træne lidt løb endnu, såh der skal altså gøres noget ved min CV

Joh jeg er da blevet tilbudt træner kursus i DAF af Ebberup løbeklub, og sagt ja tak til en forlænget weekend i November ved Brøndby sammen med andre gode mennesker :)

Sportigan Assens som jeg har en lille sponsor aftale med, skal jeg lige havde en snak med om promovering af logoet til næste år, da lysten til lidt længere end langt events (ultra) er der hvor jeg stiller op, allerhelst på blødt underlag (trail)

Nåh jah 24 timers løb er nu et FORBUDT område for mig og mit lille hoved, da denne slet ikke kan rumme alle de omgange, stillede op for Ebberup løbeklub til DM i Grenå på en rundstrækning der lå lige under et par km. pr. omg. efter en fire fem timer røg motivationen, trak det lidt og stod af ude på kun knap 80k - floppedet helt og holdent, kroppen og benene havde det fint - men hovedet!!!

Nåh jeg vil til at bruge bloggen her lidt mere igen, og skrive om løst og fast inden for løb da dette er til at motivere mig og måske et par stykker det evt. har lysten til at følge lidt med her.
Løber lige en tur!!!
  • Comments(0)//blog.olecramer.dk/#post40