Ole Cramer

Ole Cramer

26-10-2013 Vandring på Æbelø

Oplevelser 2013Posted by Ole Cramer Thu, October 31, 2013 17:48

Denne weekend skulle Brian og jeg havde været på Østkysten af Als, og vandre lidt i Nørreskoven med overnatning i shelter, men modul 3 opgave i hans uddannelse tvang ham dog til at blive hjemme!

Ud ville jeg dog og et andet projekt havde jeg haft liggende, Æbelø på Nordfyn.

Dorthe kørte mig såh op på Nordfyn Lørdag lidt over middag, det skulle passe med at det var lavvande på dette tidspunkt, og så kunne hun hente mig igen Søndag hen på eftermiddagen.

Ca. 30 centimeter var vanddybten på den 1.5km. lange markerede rute over til Æbelø Holm som via en lang 2.5km. tange hænger sammen med Æbelø.

Jeg valgte at gå over i strømper for ikke at skære mig på muslingeskaller.

På holmen fik jeg tørre strømper på og nogle af mine bedste vandresko Salomon S-Lab Fellcross!

Forøvrigt skal det da lige nævnes at jeg havde lækre ting med i rygsækken, ville lave scramble æg med bacon til Søndag morgen og Lørdag aften stod den på frysetørret Beef stroganoff med dertil hørende rødvin ;) såh i alt ca. 20kg. sæk.

Skoven på øen bestod af Bøg og Eg som havde de helt rigtige orange efterårs farver, så jeg fik taget en del flotte billeder rundt om på øen.

Himlen begyndte at trække sig sammen og vinden tog også til, så ved 17.30 tiden ringede jeg til Dorthe der var ude ved Stina i Odense, for at høre om de ikke lige kom forbi og tog mig med hjem til til lidt familie hygge i Ebberup, Gps`en i bilen sagde at de ville være der kl. 18.40 såh jeg havde lidt småtravlt med at komme tilbage, da jeg endnu befandt mig på øst siden af Æbelø og havde 6km. hvoraf de 1.5km. var i vand til lidt over knæende, viste det sig.

Da jeg kom frem til vandpassagen efter knap 4km. løb på strand og traktorspor var det blevet tusmørkt, så passagen ville forgå i mørke dog med sko på!!!

Jeg vidste at den markerede rute havde et knæk midtvejs, men stod dog pludselig midt mellem øerne i vand til til lidt over knærende, med regn og blæst i ansigtet og kunne ikke finde de tynde jernpæle selvom jeg havde en kraftig pandelampe med.

Jeg fik dog beroliget pigerne i bilen, at såfremt der skulle være større fare ved min færd ville jeg bare gå i land et sted, og så putte mig til næste dag, da rygsækken jo var fyldt op med en del overlevelses grej!

Efter en del tid med at rode rundt i vandet begyndte jeg at dreje til venstre hvor jeg mente at knækket var og efter lidt tid ringede jeg til Dorthe og sagde at nu gik jeg i land såh om 10min. ville jeg være ved dem!!!

Joh da... måtte banke på døren ind til det eneste hus jeg kunne se og erklære mig som faret vild ved et ældre ægtepar som lige kunne fortælle mig at jeg stadig befandt mig på en ø - nemlig Ejlinge!

Jeg havde simpelthen vandret ind mellem denne og Linøhoved for at tage den sikre vej mod nærmeste land, såh nu stod jeg her med gennemblødte bukser stor rygsæk og blev tilbudt hjemmelavet frikadeller og kold kartoffelsalat mens pigerne sad og ventede i bilen, så jeg måtte venligst afslå da jeg ikke kunne sidde og nyde et måltid mad mens de ventede.

Jeg fik kikket grundigt på mit kort og spurgte hvorledes jeg kom til fastlandet, de kunne ikke køre mig over da der manglede lys på deres traktor men jeg kunne da låne en kajak som jeg bare kunne ligge ovre på den anden side så ville de hente den en af dagene, jeg takkede mange gange for gæstfriheden og fik vist hvilken retning jeg skulle.

Efter 15 min. i kajakken var jeg på fastlandet igen det viste sig at jeg kunne havde gået denne strækning da pagajen hele tiden slog mod bunden, med da jeg ikke var stedkendt vidste jeg jo ikke hvor dybt der var!

Stina og Dorthe var blevet dirigeret hen til et andet samlingspunkt hvorfra de kunne se både min pandelampe og det fluorescerende knæklys jeg havde med, fik båden på land og vendt om så den ikke lige blev fyldt med vand og begav mig mod bilen, Stina kom mig løbene i møde med en god krammer – dejligt!!

joh også en krammer af Dorthe og en lille hovedrysten!!!

Efter at jeg havde skiftet til tørt tøj måtte jeg lige ringe til øens ægtepar og sige mange tak og alt vel.

Hav altid respekt for vandet!!!

Flere eventyr venter forude............


  • Comments(0)//blog.olecramer.dk/#post41